Vimpeli

Vimpeli tarjoaa asukkailleen hyvät yksityiset ja julkiset palvelut sekä toimivat liikenneyhteydet muualle maahan. Vimpelin vahvuuksia ovat miellyttävä asuinympäristö sekä yritteliäs ja tulevaisuuteen uskova ilmapiiri. Vimpelissä on lapsiperheenkin hyvä yrittää. Lisäksi paikkakunnalla on tarjottavanaan hyvät liikunta- ja harrastusmahdollisuudet. Vimpelissä yhdistyvät pienen paikkakunnan edut ja vilkkaan yritystoiminnan mukanaan tuomat mahdollisuudet.

Lisäksi kunta tukee väestökehitystä ja uudisrakentamista erilaisilla kannustimilla. Yritystemme ja yritteliäisyytemme lisäksi meidät tunnetaan myös totta kai Vimpelin Vedosta, Pyöreästä kirkosta, Saarikentän pesäpallostadionista, Lakeaharjun laskettelukeskuksesta ja Kisarannan tanssilavasta. Vimpeli tunnetaan myös Reserviupseerikoulun edeltäjän, Vimpelin Sotakoulun kotipaikkana. Paikallista historiaa vaalitaan museoalueellamme.

Vimpeli kykenee tarjoamaan asukkailleen hyvät yksityiset peruspalvelut. Kuntaliiton tutkimuksen mukaan vimpeliläiset ovat myös kunnallisiin palveluihinsa keskimääräistä tyytyväisempiä. Poliisin tulostietojärjestelmän mukaan Vimpeli oli v. 2002 katuturvallisuudeltaan Suomen 14. turvallisin kunta.