Teuva

Teuva sijaitsee Länsi-Suomen läänissä Etelä-Pohjanmaalla, Suupohjan seutukunnassa Kristiinankaupungista koilliseen. Teuva on osaksi tasaista lakeutta ja osaksi kankaremaata. Luonnonnähtävyyksistä mainittavimpia ovat Parravuori (140 m) kivipeltoineen, Pirunpesä (luola). Yrittäminen on verissä Teuvalla, kuten muuallakin Etelä-Pohjanmaalla.

Haluaisitko asua maaseudulla, väljästi ja viihtyisästi? Mutta arvostat myös hyviä ja laadukkaita palveluja? Tahtoisitko antaa lapsillesi turvallisen ja terveellisen kasvuympäristön? Tahtoisitko nopeat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet? Teuvalla tämä kaikki on mahdollista yhdistää!

Teuvalla arvostetaan kulttuuria ja perinteitä. Teuvalla on säilynyt runsaasti perinteisiä pohjalaisia talonpoikaiskartanoita kauniine pihapiireineen, joten on selvää, että teuvalaiset arvostavat menneiden sukupolvien työtä. Vuonna 1950 palaneen vanhan kirkon raunioille on rakennettu vaikuttava muistomerkki, jossa pidetään mm. hartaustilaisuuksia ja musiikkiesityksiä.

Urheilu on merkinnyt aina teuvalaisille paljon ja Teuvalla on panostettukin voimakkaasti siihen. Maankuulun Teuvan Rivakan riveistä suuren yleisön tietoisuuteen on noussut mm. vuonna 1964 Tokion olympiakisojen kultamitaliheittäjä Pauli Nevala. Myös Rauhalan painijaveljekset ovat niittäneet mainetta kansainvälisissä arvokisoissa.

Teuvalta on lähtöisin kulttuuripersoonia. 1920 ja -30-lukujen vahva vaikuttaja pääministeri ja arkkipiispa Lauri Ingman oli syntyjään teuvalainen. Akateemikko ja filosofi Oiva Ketonen on luonut merkittävän uran teoreettisen filosofian professorina. Lisäksi Ketonen on vaikuttanut erilaisten komiteoiden kautta Suomen korkeakoululaitoksen kehittämiseen.