Soini

Soinin kunta sijaitsee Etelä-Pohjanmaan maakunnan itäosassa ns. vedenjakaja-alueella, jolle on tunnusomaista runsaat vesistöt j a korkeat vaaramaisemat. Vedenjakajalta saa alkunsa Ähtävän joki, jota Soinissa sanotaan Kuninkaanjoeksi. Toiseen suuntaan vedet laskevat Ähtärinjärveen ja edelleen Kokemäenjokea etelään. Pitäjän itäosista vedet virtaavat monien järvien kautta Saarijärven reittiä itään. Etelä-Pohjanmaan korkeimmalla kohdalla Raitamäellä tai Vuorenmaan hiihtokeskuksessa voit nähdä laajasti kuntaamme ja maakuntaamme.

Soinin luonto voi lumota sinut; vaihtelevasti harjuja ja soita, mäkiä ja laaksoja, järviä ja liriseviä puroja, hiljaisuutta ja rauhaa minne menetkin. Puhtaasta luonnosta ja sen tarjoamista harrastusmahdollisuuksista kiinnostuneille Soini on todellinen Kuninkaiden paikka.

Kuntapalvelumme ovat erinomaisessa kunnossa ja kulttuurilla on kunnassamme vahva sija. Tutkimusten mukaan soinilaiset ovat maamme kotiseutu-uskollisinta ainesta, täältä lähdetään vain harvoin ja tänne halutaan palata. Tämä on todistus viihtyvyydestä ja hyvistä palveluista.