Kuka on Antero Koivula?

Antero Koivula syntyi Kuusamossa vuonna 1987. Hän on tunnettu mäkihyppääjä, joka on kilpaillut myös yhdistetyssä. Antero Koivula on saavuttanut urallaan yhdistetyn maailmanmestaruuden, olympiamitalin sekä maailmancupin voiton. Sen lisäksi että Antero Koivula tunnetaan hyvänä mäkihyppääjänä hän on sijoittunut yhdistetyn maailmancupissa 24 kertaa kolmen parhaan joukkoon. Maailmancupin voiton hän on vienyt yhdistetyssä kahdeksan kertaa ja mäkihypyn maailmancupissa viisi kertaa. Koivula edustaa Kuusamon Korpiseuraa.

Uran kohokohdat

Koivulan uran kohokohtia ovat muunmuassa yhdistetyn hopeamitali Torinon olympialaisissa vuonna 2006. Samoissa olympialaissa hän sjoittui kymmenennelle sijalle sprintissä. Oberstdorfin MM-kilpailuissa vuonna 2005 Koivula oli kuudes sprinttikilpailussa ja Sapporossa hän ylsi kuudennelle sijalle. Koivulan uraa haittasi sairastelu kesän 2009 aikana. Samana kesänä Koivula kärsi myös ylikunto-oireista, joiden aiheuttajaksi paljastui lopulta mykoplasmabakteeri. Sairastelun vuoksi Koivula ei voinut tehdä kesän aikana fyysisiä kestävyysharjoitteita, minkä vuoksi hän päätti lopulta keskittyä ainoastaan mäkihyppyyn. Ensimmäiset maailmancup-pisteensä mäkihypyssä Koivula saavutti vuoden 2010 Oberstdorfin kilpailussa. Hän on myös voittanut mäkihypyn maailmancupin yhteensä viisi kertaa.

Valmentajaksi siirtyminen

Tänä vuonna Antero Koivula ilmoitti lopettavansa harjoittelun kokonaan ja jatkavansa mäkihypyn valmentajana sekä perustavansa mäkihyppykoulun Kuusamoon. Antero Koivula valmentaa tällä hetkellä Kuusamon Korpiseuraa edustavaa Markus Mäkeä, joka on Suomen nuori mäkihyppylupaus. Markus Mäki on jo voittanut Suomen mestaruuden ja häntä pidetään yhtenä lupaavimmista tämän hetkisistä nuorista mäkihyppääjistä tällä hetkellä.

Antero Koivulan mäkihyppykoulu

Korpi Charityn rahoittama Antero Koivulan nimeä kantava mäkihyppykoulu on tarkoitettu 6-10-vuotiaille pojille ja tytöille. Mäkihyppykoulussa lapset tutustuvat mäkihyppyyn lajina eikä osallistuminen vaadi aluksi edes omia varusteita, vaan mäkihyppykoulun osallistujat voivat käyttää Kuusamon Korpiseuran varusteita. Antero Koivulan mäkihyppykoulussa pidetään ainoastaan harrasteryhmiä eikä se tähtää lajin huipulle. Tarkoituksena on pitää hauskaa ja tutustua lajiin, joka on monipuolisempi kuin ehkä lajia tuntematon voisi ensialkuun luulla. Antero Koivulan mäkihyppykoulu järjestetään Kuusamon Korpiseuran mäkimontussa, jossa on pieni mäkihyppytorni sekä sisätilat, joissa lapsille järjestetään erilaisia tapahtumia. Kuusamon Korpiseuran mäkimontun ympärillä aukeaa upeat maastohiihtomaisemat. Lähistöllä on mahdollista myös lasketella.

Antero Koivulan mäkihyppykoulun uutuutena on tänä talvena järjestettävä Mäkikotkakoulu, joka on suunnattu 6-8-vuotiaille tytöille sekä pojille, jotka ovat kiinnostuneita mäkihypystä sekä yhdistetystä. Mäkikotkakoulu tutustuttaa lapset mäkihyppyyn lajina. Mäkikotkakoulussa opetellaan myös hiihdon sekä mäkihypyn perusteita suksilla. Lapset pääsevät tekemään Mäkikotkakoulussa vauhdikkaita harjoitteita sekä lopulta myös hyppäämään mäkeä oikeilla mäkihyppyvarusteilla.

Anteron Koivulan mäkihyppykoulu järjestää yhdessä Korpi Charityn kanssa joka talvi Lasten omat talviolympialaiset & Lumen riemut -tapahtuman. Tänä vuonna Lasten omat talviolympialaiset & Lumen riemut –tapahtuma järjestetään 15.12.2015 kello 10-16 Kuusamon Korpiseuran mäkimontun sisä- ja ulkotiloissa. Tapahtuma on yksi Suomen suurimmista lasten hiihtotapahtumista. Kuusamon Korpiseuran mäkimonttu sekä sen lähialueet tarjoavat tapahtumalle upeat puitteet! Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta ja hiihtotyyli on vapaa. Jokainen osallistuja saa sekä mitalin, kunniakirjan, kukan että tuotekassin, joka sisältää Kuusamon Korpiseuran käytännöllisiä fanituotteita. Kuusamon Korpiseuran kisatytöt palkitsee kilpailijat.
Tapahtuma on tarkoitettu koko perheen yhteiseksi ulkoilutapahtumaksi. Tapahtuman aikaan Kuusamon Korpiseuran hiihtomuseossa on avoimet ovet. Tapahtuma-alueella on myös tarjolla paljon koko perheelle sopivaa oheisohjelmaa. Kuusamon Korpiseuran mäkimontun sisätiloissa voit esimerkiksi testata jännittävää mäkihyppysimulaattoria – jos vain uskallat! Lounaan voit nauttia Kuusamon Korpiseuran kisakeittiössä, jossa tarjoillaan runsas lounasbuffet. Lounasbuffet maksaa aikuisilta 12 euroa ja lapsilta 10 euroa. Lounasbuffetin lisäksi Kuusamon Korpiseuran kisamontussa tarjoillaan kuumaa kasvishernekeittoa, joka maksaa kolme euroa per lautanen. Jos haluat tarkan tapahtumaesitteen, ota yhteyttä Kuusamon Korpiseuran toimistoon, jonka tiedot löytä Yhteystiedot-sivulta. Tapahtuman tuotto käytetään kokonaisuudessaan hyväntekeväisyystyöhön Korpi Charityn kautta.