Hyväntekeväisyys

Kuusamon Korpiseuran hyväntekeväisyysjärjestö Korpi Charity tukee pääasiassa nuoriso-, talvi- ja vammaisurheilua. Korpi Charityn ovat perustaneet Antero Koivulan johdolla viisi muuta Kuusamon Korpiseuran mäkihyppääjää: Aki Kalliomäki, Riku Sivutuuli, Martti Mäki, Saku Riihelä ja Matti Koski vuonna 2014.

Tausta
Hyväntekeväisyysjärjestön perustamisen taustalla on ollut huoli siitä, että taloudellisen laman aikana resurssit kohdennetaan yhä enenevässä määrin huippu-urheiluun, mikä on näkynyt esimerkiksi vähentyneinä resursseina vammaisliikunnan piirissä. Joukkueurheilussa monet seurat ovat joutuneet panostamaan edustusjoukkueisiinsa, jotta ovat saaneet nämä edustusjoukkueet pidettyä huipputasoisina. Tämän vuoksi juniori- ja nuorisoliikunnan resurssit ovat jääneet aikaisempaa vähäisemmiksi. Tämän tilanteen pohjalta Korpi Charityn keskeisenä tavoitteena on tukea ja edistää urheilutoimintaa. Tämä tukeminen ja edistäminen on sekä aatteellista että taloudellista; järjestö lahjoittaa esimerkiksi varoja kannustuspalkintoihin sekä varusteisiin erityisesti juniori-, vammais- ja talviurheiluun.

Toiminta
Kuopio Charity järjestää erilaisia urheiluleirejä sekä –tapahtumia ja seminaareja ja pyrkii levittämään tieto-taitoaan niin valmennus- kuin keskustelutilaisuuksissakin. Korpi Charity järjestää yhdessä Anteron Koivulan mäkihyppykoulun kanssa joka talvi Lasten omat talviolympialaiset & Lumen riemut -tapahtuman. Tänä vuonna kyseinen tapahtuma järjestetään 15.12.2015 kello 10-16 Kuusamon Korpiseuran mäkimontun sisä- ja ulkotiloissa. Tapahtuman tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen Korpi Charityn kautta.
Korpi Charity rahoittaa Antero Koivulan mäkihyppykoulua, joka tarjoaa lapsille tilaisuuden tutustua mäkihyppyyn lajina perheen varallisuudesta riippumatta. Mäkihyppykoulu on tarkoitettu 6-10-vuotiaille pojille ja tytöille eikä osallistuminen vaadi aluksi edes omia varusteita, vaan mäkihyppykoulun osallistujat voivat käyttää Kuusamon Korpiseuran varusteita. Korpi Charity lahjoittaa mäkihyppyvarusteita myös sellaisille nuorille urheilijoille, joiden perheillä ei ole niitä varaa itse hankkia. Mottomme on, ettei kenenkään lapsen tai nuoren harrastaminen saa olla varusteista kiinni! Antero Koivulan mäkihyppykoulu on perheille maksuton. Otathan kuitenkin huomioon, että paikkoja on rajoitetusti ja jos lapsesi haluaa osallistua mäkihyppykouluun, kannattaakin ilmoittautua ajoissa! Ilmoittautumisohjeet sekä tarkat tiedot Antero Koivulan mäkihyppykoulun sisällöistä sekä ajankohdista saat toimistoltamme, jonka yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta. Voit myös tilata ilmaisen Antero Koivulan mäkihyppykoulun esitteen sähköisessä muodossa. Postitamme esitteitä myös paperisina versioina, mutta otathan huomioon, että joudumme tällöin perimään viiden euron käsittely- ja postituskulut kutakin lähetettyä esitettä kohden. Toimitamme esitteitä postitse ainoastaan Suomeen.

Järjestämme myös hyväntekeväisyyshuutokauppoja, joissa on menneinä vuosina myyty esimerkiksi Antero Koivulan hyppypuku huikeaan 2000 euron hintaan. Hyväntekeväisyyshuutokauppojen tuotot käytetään hyväntekeväisyystyöhön. Otamme myös mielellämme vastaan lahjoituksia, jotka ovat tärkeitä hyväntekeväisyystyömme kannalta! Jos haluat lahjoittaa rahaa Korpi Charitylle tai tukea toimintaamme jollakin muulla tavalla, otathan yhteyttä toimistoomme, jonka yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta. Toimistosihteerimme kertoo sinulle mielellään erilaisista vaihtoehdoista, joilla voit tukea toimintaamme.
Jos olet yrityslahjoittaja ja haluat sponsoroida toimintaamme saaden samalla näkyvyyttä tuotteillesi, voimme sopia yhdessä lahjoituskäytännöistä tarkemmin. Yrityslahjoittajat voit myös lahjoittaa tuotteitaan myytäviksi hyväntekeväisyyshuutokaupoissa. Esimerkiksi Kuusamon Kukkaputiikki on toiminut sponsorinamme lahjoittaen varoja toimintaamme sekä kukkapalkinnot ja –koristeet vuotuisiin Lasten omat talviolympialaiset & Lumen riemut -tapahtumaan. Kuusamon Kukkaputiikki on myös lahjoittanut puutarhakukkia hyväntekeväisyyshuutokauppoihimme.

Korpi Charity on kerännyt ja lahjoittanut tähän mennessä rahaa jo noin 200 000 euroa. Lahjoitukset on käytetty muunmuassa Antero Koivulan mäkihyppykoulun ylläpitämiseen, varusteiden hankkimiseen vähävaraisille nuorille urheilijoille sekä vammaisliikuntamahdollisuuksien kehittämiseen Kuusamossa. Korpi Charity on tukenut myös lasten ja nuorten urheiluleirejä. Toivomme, että toimintamme on mahdollistanut sellaisten lasten ja nuorten urheiluharrastuksen, joilla ei esimerkiksi vammansa tai perheen vähävaraisuuden vuoksi olisi muutoin mahdollisuutta harrastaa urheilua. Toivomme myös, että toimintamme on tuonut ja tuo paljon iloa lasten ja nuorten urheiluun!